Legyél te is tesztelő / interjúalany!

Jó olyan alkalmazásokat, programokat kipróbálni, melyek később az életünk részévé válnak. Jelenlegi munkahelyemen kevés lehetőség van az új technológiák közelébe kerülni, így a testbirdsös feladatok külön kedvesek számomra.

Ewiil (Rudi)
Miért éri meg interjúkon / tesztelésekben részt vennem?

Mert elsőként értesülhetsz a legújabb digitális fejlesztésekről, és hatással lehetsz a működésükre!
Mert pénzt kereshetsz vele: Munkádat fizetséggel honoráljuk, legyen szó olyan kutatásról, amiben a véleményedre vagyunk kíváncsiak, vagy akár egy hibakereső tesztről.

Milyen feladatok várnak rám?

Minden projekt más és más, de alapvetően a munkáknak két típusát különböztetjük meg.

A leggyakoribb az interjús kutatás, aminek során jellemzően egy 1 órás beszélgetésre várunk téged budapesti irodánkba / ha ez nem megoldható, akkor pedig távolról pl. telefonon keresztül. Előfordulhat, hogy valamilyen kérdőív kitöltése a feladat, vagy esetleg csoportos interjún kell megjelenned. Miután meghívót kaptál, te döntheted el, hogy melyik munkában szeretnél részt venni.

A tesztek másik típusa, amikor klasszikus tesztelői feladatkört töltesz be. Ennek során funkcionális hibákat keresel és hibajegyeket jelentesz le.

Hogyan lehetsz tesztelő?

Ehhez csak regisztrálnod kell a rendszerünkben, a Nestben egy valós email-címmel. Fontos, hogy a profilodban add meg az alapadatokat, és ha kedved tartja, kitöltheted próbatesztünket is, amivel megtanulhatod a rendszer működését. A regisztrációt követően várhatóan pár héten belül meghívókat kapsz majd – ezeken keresztül tudsz jelentkezni a különböző munkákra. További információkért a regisztrációt követően olvasd el a GYIK-et.

Mi az a crowdtesting?

A kifejezés a tesztelési feladatok közösségnek való kiszervezését jelenti. Valódi végfelhasználók valódi környezetben, saját eszközeiken tesztelik a digitális termékeket.

Tesztelő szeretnék lenni!

Regisztrálok