Legyél te is tesztelő / interjúalany!

Jó olyan alkalmazásokat, programokat kipróbálni, melyek később az életünk részévé válnak. Jelenlegi munkahelyemen kevés lehetőség van az új technológiák közelébe kerülni, így a testbirdsös feladatok külön kedvesek számomra.

Ewiil (Rudi)
Miért éri meg tesztelőnek lenni?

Mert elsőként értesülhetsz a legújabb digitális fejlesztésekről, és hatással lehetsz a működésükre!
Mert pénzt kereshetsz vele: Munkádat fizetséggel honoráljuk, legyen szó olyan kutatásról, amiben a véleményedre vagyunk kíváncsiak, vagy épp hibakereső tesztről.

Milyen feladatok várnak rám?

Minden projekt más és más, de alapvetően a munkáknak két típusát különböztetjük meg. A leggyakoribb a kutatás, aminek során jellemzően egy 1 órás beszélgetésre várunk téged budapesti irodánkba / ha ez nem megoldható, akkor pedig távolról pl. telefonon keresztül. Előfordulhat, hogy valamilyen kérdőívet kell kitöltened, vagy esetleg csoportos interjún részt venni. Miután meghívót kaptál, te döntheted el, hogy melyik munkában szeretnél részt venni.
A tesztek másik típusa, amikor klasszikus tesztelői feladatkört töltesz be. Ennek során funkcionális hibákat keresel és hibajegyeket jelentesz le.

Hogyan lehetsz tesztelő?

Ehhez csak regisztrálnod kell a rendszerünkben, a Nestben egy valós email címmel. Fontos, hogy profilodban add meg az alapadatokat, és ha kedved tartja, kitöltheted próbatesztünet is, amivel megtanulhatod a rendszer máködését. A regisztrációt követően várhatóan pár héten belül meghívókat kapsz majd – ezeken keresztül tudsz jelentkezni a különböző munkákra. További információkért a regisztrációt követően olvasd el a GYIK-et.

Mi az a crowdtesting?

A kifejezés a tesztelési feladatok közösségnek való kiszervezését jelenti. Valódi végfelhasználók valódi környezetben, saját eszközeiken tesztelik a digitális termékeket.

Tesztelő szeretnék lenni!

Regisztrálok