Legyél te is tesztelő!

Jó olyan alkalmazásokat, programokat kipróbálni, melyek később az életünk részévé válnak. Jelenlegi munkahelyemen kevés lehetőség van az új technológiák közelébe kerülni, így a testbirdsös feladatok külön kedvesek számomra.

Ewiil (Rudi)
Mi az a crowdtesting?

A kifejezés a tesztelési feladatok közösségnek való kiszervezését jelenti. Valódi végfelhasználók valódi környezetben, saját eszközeiken tesztelik a digitális termékeket.

Miért éri meg tesztelőnek lenni?

Mert elsőként értesülhetsz a legújabb digitális fejlesztésekről, és hatással lehetsz a működésükre!
Mert pénzt kereshetsz vele: Munkádat fizetséggel honoráljuk, legyen szó hibakereső tesztről, vagy felhasználói élmény kutatásról.

Hogyan lehetsz tesztelő?

Ehhez csak regisztrálnod kell a rendszerünkben, a Nestben egy valós email címmel. Profilod kitöltése után egy próbateszt vár rád, amely során beletanulhatsz, hogy hogyan működik az oldal, illetve hogy milyen munkát várunk Tőled tesztelőként. További információkért a regisztrációt követően olvasd el a GYIK-et.

Milyen feladatok várnak rád tesztelőként?

Minden projekt más és más, de alapvetően a munkáknak két típusát különböztetjük meg. Az egyik esetben a klasszikus tesztelői feladatkört töltöd be, amely során funkcionális hibákat keresel és hibajegyeket jelentesz le. A projektek másik típusa során a felhasználói élményt érintő véleményedre vagyunk kíváncsiak pl. személyes interjú vagy online kérdőív formájában.

Tesztelő szeretnék lenni!

Regisztrálok